Hypotheek

Ik wist nauwelijks hoe je het schreef. 18 jaar geleden had dat woord voor mij ook niet de aantrekkingskracht om een carriere in de financiele dienstverlening te starten. Het had net zo goed een koekjesfabriek kunnen zijn. Ik kreeg een leuke klus aangeboden, was zwanger en daarom door mijn toemalige werkgever de laan uit gestuurd. Dus stroopte ik mijn mouwen op en greep de kans.

Gaandeweg de jaren leerde ik steeds meer over hypotheken, maar ook hoe de financiële wereld reilde en zeilde. Na mijn opgedane werkervaring in vier andere branches vond ik deze wereld een bijzondere. Niet voor niets werd de naam van één van mijn holdings AIW Capital. Geen ingewikkelde corporate finance term maar simpelweg de afkorting voor Alice in Wonderland. Zo voelde ik me vaak. En nog wel eens. Daarom moet ik soms glimlachen wanneer ik door menigeen gezien wordt als expert. Ik bezit geen enkel financieel diploma, noch hangt er een ingelijst WFT-papiertje aan de muur. De huidige PE-stress gaat volledig aan mij voorbij. Gelukkig!

En nu ben ik door een uitgever gevraagd om als vrouw, inmiddels gepokt en gemazeld in de wereld van het geld, een boek te schrijven over financieel zelfbewustzijn. Is het aanmatigend om zonder de nodige studietitels op mijn naam 80.000 woorden aan het papier toe te vertrouwen waarvan anderen kunnen leren? De financiële branche floreert vaak door het onderwerp maar zo moeilijk mogelijk te maken. Hoe ingewikkelder, hoe minder je hoeft uit te leggen.
Mijn ervaring is dat het veelal een kwestie is van logisch nadenken en doen. Dat deel ik graag. Dus het aanbod is een mooie kans. En een hele eer. Zal ik het lef hebben om ook deze kans weer te grijpen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *